Plagát Piešťany podľa Wintera v hlavnej súťaži varšavského bienále

Ide o ďalší úspech dvojice grafických dizajnérov Veroniky a Eduarda Barrera.
Picture of KOCR Trnavský kraj
KOCR Trnavský kraj

Plagát k jesennej sezóne zážitkových prehliadok Piešťany podľa Wintera bol zaradený do hlavnej súťaže 28. ročníka Medzinárodného bienále plagátu vo Varšave. Ide o ďalší úspech dvojice grafických dizajnérov Veroniky a Eduarda Barrera, ktorí stoja za vizuálnou komunikáciou podujatí z dielne Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

Slúchadlá, ktoré majú nohy – hlavný motív plagátov k zážitkovým prehliadkam zdobil Piešťany i niektoré ďalšie slovenské mestá. Pozitívny ohlas verejnosti nedávno potvrdili aj odborníci, ktorí vyberali diela do hlavnej súťaže prestížneho varšavského bienále plagátu.

Medzinárodné bienále plagátu vo Varšave sa koná od roku 1966 a v dobe svojho vzniku bolo prvým cyklicky sa opakujúcim podujatím so zameraním na plagátovú tvorbu na svete.

Ide už o druhý úspech vizuálneho diela vytvoreného pre KOCR Trnavský kraj. Veronika a Eduardo Barrera uspeli aj na Medzinárodnom bienále plagátu Lublin 2021. Vtedy organizátorov zaujal plagát ku komornému koncertu Rozárium hudby, ktoré sa koná vždy v septembri v Dolnej Krupej s odkazom na pobyt Ludwiga van Beethovena v tamojšom kaštieli.

Dobrá správa z varšavského bienále prišla v polovici jarnej sezóny zážitkových prehliadok Piešťany podľa Wintera. Dramatizáciu spomienok večného optimistu a vizionára v podaní umelcov z Divadla Jána Palárika v Trnave si môžu záujemcovia vypočuť zo slúchadiel každú sobotu až do 6. mája 2023. Budú sa popritom prechádzať po centre mesta i po Kúpeľnom ostrove, kde naživo stretnú postavy z príbehu.

Plagát k jarnej sezóne avizuje, že nastal čas odložiť zimný kabát. Opäť ide o originálne dielo Veroniky a Eduarda Barrera.

Súvisiace regióny
Rezort Piešťany
Súvisiace lokality
Kolonádový most

Ďalšie články v blogu