Vydýchnite si v Thermal parku v Dunajskej Strede

Petra
Petra

Odpočiňte si od všedných povinností a doprajte si pár hodín relaxu v srdci Žitného ostrova, v liečivej termálnej vode, ktorú ponúka svojim návštevníkom Thermalpark Dunajská Streda.

Blízko Bratislavy

Plánovala som navštíviť  Dunajskú Stredu od kedy funguje nová rýchlostná cesta R7. Naše týždne sú počas školského roka jeden kolotoč aktivít a tak sme si jedno nedeľné popoludnie nariadi iba relax v spojení s teplou vodou. Thermalpark Dunajská Streda je vďaka novej ceste od nás z Bratislavy vzdialený len necelých 35 minút, takže žiadne únavné cestovanie nás nečakalo.

Thermalpark ponúka spolu 10 interiérových a exteriérových bazénov s mineralizovanou liečivou a termálnou vodou s teplotou od 24°C do 39°C. V zimnej sezóne je pre návštevníkov k dispozícií vo vnútornej časti rekreačný bazén, pre najmenšie detičky baby detský bazén a wellnes bazén, v ktorom sme s deťmi trávili najviac času. Páčili sa im vodné atrakcie, ako vodný hríbik, z ktorého striekala voda a rôzne vodné prúdy, kde sme sa ponaháňali a deti si užili príjemne teplú vodu. Ďalej je celoročne otvorený bazén Rotunda, do ktorého sa vstupuje z interiéru a môžete vykuknúť aj do exteriéru. Sem sme sa prišli s deťmi vyhriať, keďže tu je teplota vody nad 36°C, a na chvíľku si užiť aj vonkajší čerstvý vzduch v kombinácii so slnečnými lúčmi.

Deti sa túžobne vonku pozerali aj na detský bazén so šmykľavkou a veľký zážitkový bazén s tobogánmi. Tie sú počas zimnej sezóny uzatvorené, no musela som sľúbiť, že sa sem určite vrátime aj v letných mesiacoch a všetko spolu otestujeme.

Tip na oddychový víkend

Po hodine a pol deťom „vyhladlo“ tak sme išli obzrieť ponuku jedálne a kaviarne, do ktorých sa dostanete priamo v rámci Thermalparku bez problémov v plávkach, šľapách a županoch. Ponuka jedál bola bohatá, od polievok, cez hlavné jedlá a milo ma prekvapila aj ponuka šalátov a prijateľné ceny. V kaviarenskej časti nesmeli chýbať sladkosti, ktoré určite v týchto častiach Trnavského kraja odporúčam ochutnať.

Priamo v hlavnej budove rekreačného komplexu Thermalpark Dunajská Streda je aj samotný hotel Hotel Thermalpark***. Ubytovaní hostia teda majú tzv. suchou nohou neobmedzený vstup do všetkých vnútorných a vonkajších bazénov. Viem si tu predstaviť s rodinou veľmi príjemný oddychový víkend.

Vlakom za termálom

Ešte jeden tip na záver, ak máte doma nadšencov vlakov, alebo si jednoducho chcete výlet spestriť, nešoférovať a zároveň ušetriť, dávam do pozornosti akciu Vlakom za Termálom. Pohodlne nasadnete na vlak do Dunajskej Stredy a môžete si užiť deň plný pohody a relaxu v Thermalparku Dunajská Streda za výhodnú cenu. Všetky podrobnosti nájdete na web stránke Thermalparku Dunajská Streda.

Máme všetci v rodine radi akčné výlety, ale raz za čas nám všetkým dobre padne takto si vydýchnuť a nazbierať síl do ďalších dní. Odporúčam takéto popoludnie na Žitnom ostrove. Výlet si viete spojiť napríklad s návštevou Galanty a Vlastivedného múzea alebo v prípade dobrého počasia si môžete naplánovať prechádzku v prírode pri niektorom z vodných mlynov v okolí.

Súvisiace regióny
Žitný ostrov – Csallóköz
Súvisiace lokality
Thermalpark Dunajská Streda

Ďalšie články v blogu